Мишел денеска во еднодневна посета на Скопје

Претседателот на Европскиот Совет, Шарл Мишел денеска ќе пристигне во еднодневна посета на официјално Скопје.

Се очекува Мишел, во рамки на посетата, да изрази поддршка на Европската Унија (ЕУ) за францускиот предлог и да ја потврди заложбата за македонските евроинтеграции.