Мирис кој целосно го намалува апетитот

Мирис кој целосно го намалува апетитот

Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


Според истражувачите од Соединетите Американски Држави, да се ослободите од огромната желба за храна веќе не е толку тешко.

Тие создадоа нова формула за мирис која може да им помогне на жените да ја намалат неделната исхрана. Истражувачите спроведоа експеримент во кој беа вклучени илјадници жени волонтери. Направиле само една работа која им помогнала да го намалат апетитот и да се ослободат од некој килограм вишок. Излегува дека можете да изгубите тежина со мирис на нане.

Според научниците, жените кои се склони кон дебелеење и прејадување треба редовно да нанесуваат неколку капки масло од нане на рацете. Ова ќе им овозможи ефикасно да изгубат тежина. Секако, тоа не значи дека треба да заборавите на физичката активност и здравиот пристап кон исхраната.

Нутриционистите веќе долго време зборуваат за нането како средство за потиснување на апетитот. Тие препорачуваат чај од нане кога сакате да ги потиснете болките од глад. Нането го смирува нервниот систем, а мирисот буди позитивни емоции и чувства.