Мавање со снежни топки во Франција пред 124 години (снимка)


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Колоризирана снимка оригинално направена во црно-бел формат од Луи Лумие, на која се гледа масовно мавање со снежни топки во Лион, Франција, во 1896 година.