Спорт

Македонските интернационалци донираа медицинска опрема (фото)

Македонските репрезентативци кои настапуваат во странство не ја забораваат својата и покажаа голема хуманост во овие тешки денови.

„Иако сме далеку физички, ние сме со цело срце и душа со нашиот народ. Денес дониравме одредена количина ЛЗО за медицискиот персонал во ГОБ 8 Септември и КИФБ Скопје.
Дониравме одредени количини
– Маски КН95
– скафандери
– Капи
– средства за дезинфекција на раце и површини
– ракавици
– гелови
– хируршки маски
– заштитни визири
Ви Благорариме што се грижите за нашите сограѓани, не штедејќи се себе во оваа заедничка битка. Воедно ги повикуваме сите кои се во состојбва да донираат, да го направат тоа сега кога е најпотребно.
Длабока почит кон медицинските тимови и целиот помошен персонал
(Се гледаме на стадион)“, напишаа Пандев и Несторовски на социјалните мрежи.

Во оваа акција се вклучени уште Кире Ристевски, Игор Ангеловски, Даре Велковски, Бобан Николов, Џани Алиоски, Александар Трајковски и други.

View this post on Instagram

APEL od nas fudbalerite na A REPREZENTACIJATA na(nasata sakana zemja) Iako sme daleku fizicki , nie sme so celo srce i dusa so nasiot narod. Denes doniravme odredena kolicina LZO za medicinskiot i pomosniot personal vo GOB 8 Septemvri i KIFB Skopje. Doniravme odredeni kolicini – maski KN95 – skafanderi – kapi – kaljaci – sredstva za dezinfekcija na race i povrsini -rakavici -gelovi -hiruski maski -zastitni viziri Vi blagodarime sto se grizite za nasite sogragjani, ne stedejki se sebe vo ovaa zednicka bitka. Voedno gi povikuvame site koi se vo sostojba da doniraat ,da go napravat toa ,sega koga e najpotrebno. Dlaboka pocit kon medicinsite timovi i celiot pomosen personal. (Se gledame na stadion)🇲🇰🇲🇰🙏🙏

A post shared by Goran Pandev (@goranpandev19) on

To Top