Актуелно

Македонска берза ги исклучи од пазарна котација акциите на „Бетон“ од Штип

Македонска берза денес ги исклучува од котација на Официјалниот пазар на Берзата акциите на „Бетон“ од Штип.

Одборот на директори на Македонската берза на седницата одржана на 11.07.2019 година донесе одлука за исклучување од котација на акциите издадени од Бетон АД Штип, заради стечај на друштвото.

Акциите издадени од Бетон АД Штип ќе бидат исклучени од котација на Официјалниот пазар на Берзата (Задолжителна котација), почнувајќи од 12.07.2019 година (денеска).

To Top