Актуелно

Македонија се тресе: Скопје погоден од 5,1 степени по Рихтер

По трите денешни земјотреси во Охрид, точно во 13.18 часот попладнево земјотрес го стресе и Скопје.

Според грчките сеизмолози пои први го регистрираа земјотесот бил со јачина од 5,1 степен по Рихтер и бил на македонска територија, некаде во охридскиот регион.

Досегашните земјотреси не се почуствуваа во Скопје, но овој е насилен досега.

Повеќе информации подоцна.

To Top