Македонија од оваа среда ги отвора двата аеродроми


Кој ќе освои трофеј во Бундеслигата, а кој ќе испадне од Премиер лигата!?


Во објава на Фејсбук, првиот човек на македонското здравство, Венко Филипче, најави дека двата македонски аеродроми, скопскиот и охридскиот, ќе бидат отворени од оваа среда.

„Протоколот е направен по сите светски стандарди. Целосно се почитуваат принципите за дистанца, задолжително носење маска, а на многу места во зградата се поставени места за дезинфекција на рацете. Во зградата ќе може да влегуваат само патниците, со што значајно се намалува ризикот од гужва. Ова е одличен модел и големо олеснување во целиот процес што значи чекирање карта, багаж итн. Поставена е термална камера на влез од ТАВ, а ние ќе продолжиме по истиот систем на скрининг, како што почнавме пред повеќе месеци на патниците кои доаѓаат. И понатаму ќе функционира собата за изолација, доколку некој патник е со покачена температура“, стои во најавата која ја објави Филипче.