Луксуз од 12.000 долари за ден: Нихивату – најдобро одморалиште за 2016


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Travel+Leisure го истакнаа луксузното одморалиште Nihiwatu на врвот од најдобрите хотели и одморалишта на светот за тековната 2016 година.

12.7.nihiwatu 12.7.nihiwatu0

Сместен на островот Сумба, Индонезија, одморалиштето има 28 вили, секоја со приватен базен и изглед на колиба. Гостите имаат целодневен пристап до спа, центар за јавање коњи, сурфање и ресторан на плажа што служи здрава храна подготвена на традиционален начин.

12.7.nihiwatu1 MARANGGA VIEW LAMBA ESTATE ENTRANCE

Цената за еднодневен престој во вилите е 12.000 долари.

Marangga Cliffside Bale - Private dining with view Lamba 1 – interior bedroom 6 Marangga - Cliff side Bale, evening Marangga - Private Pool 2 12.7.nihiwatu8 12.7.nihiwatu9 12.7.nihiwatu10