Вака изгледа да живееш на работ од провалија


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Германскиот архитект Матијас Арндт смислил импресивен и инспиративен проект за пирамидална куќа со идеја нејзиното позиционирање да биде на работ од карпата.

5.7.Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House1

Станува збор за пирамидален архитектонски објект, опкружен со стаклени ѕидови, кој перфектно би се вклопил во секаков планински амбиент како експресивен впечаток за сите годишни времиња.

5.7.Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House2

И покрај тоа што овој проект е засега само идејно решение насловен како “Triangle Cliff House”, ни малку не би не изненадило ако наскоро биде реализиран.

5.7.Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House3

Идејата е овој мини пирамидален објект да се вклопи во затскриен планински врв, така што бајковитата убавината од пејзажот ќе може да се почувствува на вистински начин во секое време од годината.

5.7.Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House4

5.7.Matthias-Arndt-Triangle-Cliff-House5