Лондонски професор тврди: Менструацијата боли колку срцев удар


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Професорот на универзитетот „Колеџ Лондон“, Џон Гулиебад, тврди дека менструалните грчеви или дисменореја се еднакво болни како и срцев удар.

Тој изјави дека неговите пациентки често грчевите ги споредуваат со болка во градите по инфаркт.

Некои истражувања покажуваат дека постои загрижувачка разлика помеѓу перцепцијата за болка кај женските и машките пациенти.

Мажите во просек чекаат 49 минути пред да побараат помош за болка, додека жените 65 минути, за истите симптоми.