Живот

Квалитетот на сексот одредува дали ќе бидете изневерени: Не радувајте се прерано, резултатите се шокантни!

Телесната привлечност, задовлство со секс, оценување на убавина, тоа се знаци кои можат да ви укажат дали партнерот ве изневерува. Но мерилата се различни за мажи и за жени.

Добар секс во врската традиционално се смета дека драстично ја намалува веројатноста за партнерот да ве изневери. Но, шокантното ново истражување покажува дека ова е потполно спротивно. Луѓето кои уживаат во сексот со својот партнер, склони се кон секс со друга личност.

Научниците од Флорида објаснуваат дека физичкиот изглед е помалку важен за мажите отколку за жените. Откриле дека убавите жени помалку изневеруваат, отколку понеубавите. Исто така се покажало дека тие кои „фрлаат“ око на други, се повеќе склони кон неверство и нивниот брак најверојатно ќе се распадне.

Научниците на волонтерите тестирале ниво на верност на партнерот. Тоа зависи од времето поминато гледајќи во „забранетото овошје“. Интересно е што разликата помеѓу прељубниците и верните партнери е само неколку секунди. Испитаниците кои гледаат во привлечна личност само неколку стотинки ги делат од неверство. Исто така, верните партнери имаат пракса да го оценуваат изгледот на другите.

To Top