Вебкафе

Кршење на вртелешка во лунапарк во Узбекистан фатално за животот на една студентка (видео)

При кршењето на огромна вртелешка во Истиклол, узбекистански лунапарк, животот го загибу 19-годишна студентка.

Станува збор за адреналинска вртелешка која ги лансира љубителите на адреналинските забавни атракции високо во воздух и ги врти 360 степени.

Вознемирувачката снимка прикажува како вртелешката се скршила на половина, токму пред да започне да се врти, по што дел од патниците паднаа на земја.

Тамошните власти ги објавија само иницијалите на настраданата девојка (М.Х), а не е познато колку други лица се повредени.

Advertisements
To Top