Концерт на прилепски солисти


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Во рамки на Прилепско културно лето 2016 година, во четврток 18.08.2016 прилепчани ќе имаат несекојдневна можност да слушнат и да уживаат во композиции од класичната музика, изведени од професионални музичари, уметници од Прилеп.

Така, во изложбениот салон при ЦК Марко Цепенков ќе настапат Гоце Секулоски (труба), Ана Митоска – Стојаноска (вокал), Катерина Попоска (вокал), Андријана Дукоска (виолончело), Ангелка Поповска (флејта) и Денис Најдоски (пијано). На програмата ќе се најдат дела од: Giovanni Legrenzi, Antonio Vivaldi, Jean Hubeau, Paul Hindemith, Isaac Albeniz, Camille Saint-Saens.