Кој е за ноќевање во познатата „спална соба“ од Ван Гог од славната слика?


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Галерија во Чикаго дојде до сосема необична идеја на љубителите на уметноста да го доближи творештвото на познатиот сликар Винсент Ван Гог.

22.2.Van_Gogh's_Bedroom_in_Arles

Пред премиерно излагање на трите верзии на познатата слика на која Ван Гог ја насликал својата спална соба во Арле во јужна Франција, галеријата во Чигако им понуди на заинтересираните ноќевање токму во таква соба.

22.2.Van_Gogh's_Bedroom_in_Arles1

Оваа слика Ван Гог ја насликал откако си го отсекол увото.

22.2.Van_Gogh's_Bedroom_in_Arles2

22.2.Van_Gogh's_Bedroom_in_Arles3

Една група уметници направи реплика на собата на Ван Гог, а Арт Институтот во Чикаго нуди можност за ноќевање во таа соба по пат на сервис за изнајмување на недвижности Аирбнб.

22.2.Van_Gogh's_Bedroom_in_Arles4

22.2.Van_Gogh's_Bedroom_in_Arles5

– Во оваа соба ќе се чувствувате како да живеете во сликата,  пишува во огласот.

22.2.Van_Gogh's_Bedroom_in_Arles6