Кои се правилата на рулет!?


Роналдо нека се пази, Мароко гази - 19 ден ↓↓↓Игрите со подеднакви шанси за добивка, или 50-50, остануваат најпопуларни кај јавноста. Не бараат посебно искуство, тие само бараат волја за игра и среќа. Но, над овој аспект, овие игри предизвикуваат и возбуда кај играчите. Ова е случај со рулетот.

Оваа игра, генерално се наоѓа буквално во сите казина и останува игра што ја играат многу луѓе. Но, иако останува прилично класична игра, таа наметнува правила кои едноставно мора да се следат.

Рулет е eдна од многуте казино игри. Постојат играчи кои седат околу кругот за игриње. Во средина се наоѓа тркало со топче. Бројките се обоени. Играчите се обложуваат на број или броеви, боја и висина на облог.

Топката се фрла во тркалото. Може да ротира со променлива брзина. Топката е таа што потоа ќе ја избере победничката боја или броевите или подобро кажано ќе ги избере играчите кои победуваат во облогот.

Правилата на играта

Иако станува збор за игра на среќа, сепак правилата се од суштинско значење кога се игра рулет. Значи, во оваа игра, постои дилер. Тој е одговорен за објавување и лице одговорно за играта, сметката и сите токени со вредност. Ова мора да се направи пред да започне играта.

Штом седи играч, се отвора табелата и куперот објавува „поставете ги вашите облози“. Другите играчи можат да дојдат и да се обложуваат на броеви и бои. Крупиерот го фрла рулетот во спротивна насока и ја фрла топката во друга насока на рулетот, односно кругот.

Доколку дозволата е валидна, топката мора да направи три вртења на цилиндерот. Кога топката ќе запре во една од отворите, дилерот објавува кои се победници и ги распределува добивките.

Други важни правила

Во рулет, правилата споменати погоре се од суштинско значење за еден играч. Но, постојат и други поважни правила. Чиповите дадени од плеерот не смеат да се примаат рачно.

Тој мора да ги стави на тепихот за да може дилерот да ги земе. Штом куперот ќе ги допре чиповите, тој мора да ја започне играта за играчот (ите). Пред или после допирање на чип, дилерот исто така мора да им покаже на играчите дека нема ништо во рака. Ова е од суштинско значење за да се покаже дека не бил скриен ниту еден токен.

Ова правило е задолжително и бара играчот да го провери тоа пред секој облог. Овие правила се прикажани и објавени во сите одредени апликации за обложување, како на пример апликацијата за 1xbet .

Видови рулет

Не сите рулети се исти иако правилата се најчесто исти. Така се среќаваме со францускиот рулет кој има 37 броја. Англискиот рулет е исто како и францускиот рулет.

Разликата е на оперативно ниво. Играчите честопати се ограничени, а боите не се бесплатни. Потоа наоѓаме американски рулет кој се одликува со цилиндар со различна дистрибуција на број.

Следно има мексикански и германски рулет. Првиот има тројна нула и вториот ја комбинира карактеристиката на англискиот и францускиот рулет. Но, во сите случаи, играта се состои од фрлање топче и обложување.