Кога на работниците ќе им дојде преку глава заради 15 неисплатени плати (видео)


Финале Лига на шампиони: Манчестер Сити го „брка“ Пандев, Интер нема да се предаде!


Нафтената компанија во албански Балши деновиве е под штрајк и протести. После месеци чекање, без работа и со 15 неисплатени плати, нивното трпени дојде до крај.

Вчера „чашата беше прелеана“ и тие ги срушија портите од фабриката и влегоа во рафинеријата каде што треба да работат. Протестите продолжија и денес и во следните денови, додека тие не добијат гаранции за продолжување со работата и исплаќање на заостанатите плати.