Кобни пијачки во Индија: 79 лица починаа од труење од ликер и пиво

Ликер и пиво со токсични материи во себе однесоа речиси осумдесет животи меѓу населението на северот од Индија.

Кобниот биланс од фаталните пијачки е 79 мртви кои починале од труење од пиво или ликер во северната индиска држава Утар Прадеш.

Во два одвоени случаи прво од отровен ликер се затруа 49 лица а 30 од консумирање на отровно пиво.