Актуелно

Кинеска компанија за апликации исплати двојно повисока плата од највисоката плата во Apple

Компанијата која ги поседува најмногу користените апликации во земјата, на свој вработен му исплати 40 милиони долари плата и дополнителен бонус во 2016 година. Тоа е повисока сума од највисоката плата исплатена на една индивидуа во 2015.

За да се сфати за колкава сума всушност се работи, може да се направи споредба со најмногу платениот извршен директор во Apple, со заработка од 22.9 милиони долари во 2016.

Тројца други вработени во компанијата заработиле 29.7 милиони и 33.8 милиони долари во 2016 година.

Компанијата ужива голема популарност во Кина, особено бидејќи создава друштвени апликации и платформи, па има 889 милиони активни корисници.

Advertisements
To Top