Катастрофа во Јужна Кореја: Изгоре болница, а повредени се 80 лица! (фото+видео)

Според информациите од информативните агенции во пожарот повредени се повеќе од 80 луѓе, а 13 од нив се во критична состојба.

Пожарот избувнал во 07.30 часот по локално време, на првиот кат од шесткатна зграда, при што најголем број лица загинале на првиот и вториот кат. Во зградата во моментот на несреќата престојувале 200 лица.

Ова е пожар со најголем број жртви во последната деценија во Јужна Кореја.

Причините за избувнувањето на огнот сѐ уште не се познати.