Језиво: Глутница од волци се движат кон селото! (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


На видео снимката која ја објави Фејсбук страната на Радио Гусиње се гледа како неколку волци одат по снегот низ ова село.

Законот за див лов во Црна Гора, лов на волци и лисици трае до крајот на февруари.

Главната ловна сезона трае од почетокот на октомври, а според правилата денови за лов се неделата и државните празници.

Погледнете: