Изјава на премиерот Заев по средбата со Гаши од Алтернатива

Премиерот Зоран Заев имаше неколку часовна средба со претседателот на Алтернатива, Африм Гаши во Клубот на пратеници.

„Разговаравме за многу важни работи , за кои требаше да се вратиме наназад . Можното идно коалицирање ќе биде врз основа на програмски принципи, што е позитивно , рече Заев.

Станува збор за неразвиени региони , како липковскиот регион ,како и за социјалните програми.

Втор дел е амбициозниот осврт на Алтернатива, зашто меѓу нив има логична поделеност дали да се влезе во Влада, што за мене е разбирливо. Одговорноста за државата ги исправува за новното идно вклучување во Владата.

Одлуката не ја донесовма денеска , рече Заев. СДСМ се подготвени за решенијата, што ќе бидат договорени. Ќе продолжат разговорите следната седмица.