Има 24 години, а веќе ја сметаат за новиот Ајнштајн (видео)


Роналдо нека се пази, Мароко гази - 19 ден ↓↓↓Сабрина Гонзалез Пастерски е родена на 3 јуни, 1993 година, а на Харвард веќе ја сметаат за новиот Ајнштајн во науката.

Со своите нецели 25 години (наскоро ќе полни толку), таа веќе е докажана како еден од најуспешните научници на нашето време. Девојката со кубанско потекло дипломираше физика на МИТ како првата студентка која добила стипендија MIT Physics Orloff Scholarship.

На отсекот за физика на МИТ, исто како и Ајнштајн, Сабрина како целосен докторант се занимава со проучување на теми како гравитација, црни дупки и природата на времето во вселената.