IKEA ќе го освојува малиот пазар во Британија


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓По позитивните реакции на нивнот прв „аутлет“ кои стигнаа од лондонските потрошувачи, шведскиот гигант од производствената индустрија за мебел IKEA планира да отвори повеќе помали продавници во разни британски градови.

Хавиер Кинонес директор на Икеа за Британија, изјави дека лондонската продавница е експеримент за учење, но успехот значи и дека тој формат на помали продавнции ќе се прошири и во други британски градови.

Тој концепт овозможува луѓето да видат артикли и совети за уредување на домот без потреба за посета на објекти на Икеа надвор од градот.