Го топат мразот: Жешкиот календар на руските хокеарки


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Руската женска хокеј лига издаде нов календар со наслов „Топење на мразот“, на кој има 12 жешки професионални играчи од 7 различни тимови од цела Русија.

На календарот објавени се најуспешните и најактивните играчи, а Петр Титаренко беше фотографот кој ја истакна нивната убавина. Тој е доста истакнат фотограф, има работено на многу познати модни списанија.

Ана Пругова (Агидел ХК)

Мариа Печникова (Агидел ХК)

Оксана Афонина (Артик-универзитет)

Евгенија Дупин (Динамо-Спб ХК)

Диана Канаева (Динамо-СПб ХК)

Надежда Морозова (Бируса ХК)

Татиана Шаталова (Бируса ХК)

Анастасија Смирнова (СКИФ)

Татиана Шчукина (СРТ)

Нина Пирогова (Торнадо ХК)

Алевтина Штарјова (Торнадо ХК)

Анна Шокрина (Торнао ХК)