Го спасил нутриционист: Меси призна дека се хранел нездраво!

За време на интервјуто за аргентинската телевизија „a Cornisa“, Лео Меси откри дека морал да се бори со „нездравата љубов“ према чоколадото и газираните сокови за да напредува во кариерата.

Во тоа многу му помогнал италиајскиот дијабетичар – нутриционист Џулијано Посер, инаку негов добар пријател.

„Се хранев нездраво многу години. Дури и кога имав 22 или 23 години. Јадев многу чоколадо и колачи, а пиев и многу сокови. Тоа се уште го правам, но сега во умерени количини. Сега сум свесен дека и една чаша вино нема да ми наштети. Во тоа време правев многу погрешни работи, но потоа се ставив под контрола“, објаснува Меси.

„Кога последен пат плачев? Плачев од радост кога се роди Матео, мојот втор син. Тиаго имаше комплициран период. Матео дојде на свет без многу проблеми. Раѓањето на Чиро му донесе исто така голема радост“, одговори Меси.