Го примени законот на дело: Австралиски пратеник го запроси дечкото на седница (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


ЗАвстралискиот пратеник од конзервативната коалиција , 37-годишниот пратеник од конзервативната коалиција, Том Вилсон, за време на парламентарната седница, среде парламент го побарал за сопруг својот колега.

Додека Австралискиот парламент расправал за озаконување на истополовите бракови , пратеникот од конзервативната владејачка коалиција го запросил 33-годишниот колега Рајан Болџер. Судбоносното ,,да “ на Болџер влегло во записникот од седницата.

По првичното изненадување во салата на парламентот, одекнал аплауз , а среќната двојка добила честитки од пратениците .

Законот за истополови бракови, кои ги поддржуваат над 62 насто од жителите на Австралија, минатата недела беше одобрен во Горниот дом на парламентот , така што останува усвојување од преатениците од Сенатот.