ГО ДОПРЕВМЕ ДНОТО: Пет натпревари во Македонија ги гледале вкупно 1.100 гледачи


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Дека фудбалот во Македонија е на маргините за тоа сме свесни одамна, но од ден на ден ситуацијата е се полоша.

Посетата на стадионите во 28-то коло од Првата македонска лига, е само уште еден показател на кое ниво е фудбалот во Македонија.

Имено, во среда се играте 18-то коло во Македонија, а на стадионите имаше вкупно 1.100 гледачи, или просечно по 220 луѓе го гледале секој натпревар.

Срамен податок за нашиот фудбал и челниците кои мораат да преземат нешто!

Дали сметате дека формирање на регионална лига на овие простори ќе ја подобри ситуацијата?