Музика

„Гласот на децата” – подарок од Сара Мејс за роденденот на „Поточиња“

Сара Мејс заедно со хорот на детскиот фестивал „Поточиња“, во пресрет на јубилејното 15. издание „Поточиња 2018”, за публиката имаат подарок во форма нова песна и видео спот.

„Гласот на децата” e темата која Сара Мејс и Поточиња ја обработуваат и им порачуваат на возрасните дека чиста планета нам ни треба најмногу.

Позади музиката и аранжманот се потпишува реномираниот композитор Мирослав Пап, а стиховите се дело на Светлана Пецакова.

Advertisements
To Top