„Генијална“ идеја да се привлече публика: Прво на натпревар, па во стриптиз клуб!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Од Австрија ни пристигнува интересна вест – локалниот клуб Гесендорф на своите навивачи им понуди бесплатна вечер во стриптиз клуб.

Клубот кој се натпреварува во регионална лига во оваа земја дојде до интересна идеја како да ги привлече фановите, условот бил само тие да имаат над 19 години.

Покрај ваучерот за влез во клубот на навивачите им било ветено дека ќе добијат и еден пијалок по нивни избор.

Меѓутоа, ваквата понуда морала брзо да биде прекината поради осуда од јавноста во земјата, покрај тоа добиле и закани од спонзорите дека ќе ја прекинат соработката.

Меѓутоа, дел од медимите јавуваат дека акцијата која поминала како еден вид акција и забележала успех затоа што навивачите највиле присуство во стриптиз клубот после натпреварот на 24 октомври.