Вебкафе

„Ганц“ нови автомобили извлечени од океанот после 22 месеци поминати на дното – еве како изгледаат

Во двата контејнери што патувале кон Австралија, имало нови камиони „Шевролет Силвердо“. Новата варијанта со конверзија на менувачот на десната страна вредеше околу 150.000 австралиски долари, во моментот кога тргнаа на патувањето кон новите сопственици во Австралија.

И, тогаш бродот со контејнери потона и изгуби дел од товарот поради неправилно прицврстување на контејнерите. 81 контејнери потонаа на дното на океанот и остана таму 22 месеци.

Сега, австралиските власти ги извлекоа од длабочина од 150 метри, а меѓу нив има и камиони и автомобили. Акцијата за расчистување вклучува вадење 62 контејнери, а чини 15 милиони долари. Стоката од контејнерот секако е уништена, па дури и моќниот Шевролет не помина подобро. Покрај тоа што е оштетена од деформацијата на контејнерот како резултат на ударот врз морското дно, добра работа завршило и непријателското опкружување.

To Top