Galaxy S9: Редизајниран сензор за отклучување, и нова боја (фото)


Лига на Шампиони: Нова сезона, нови очекувања! ↓↓↓


Компанијата Самсунг најверојатно на 25 февруари ќе го претстави својот нов смартфон Galaxy S9 на Конгресот за Mobile World во Барселона.

Нови слики кои ни го прикажуваат редизајнираниот сензор за отпечатоци, како и новата виолетова боја на овој смартфон. Многу корисници не го прифатија најдобро претходното решение за „фингер принтот“, па затоа од компанијата излегуваат со многу подобар начин за тоа.

За новиот уред од Самсунг потврдуваат дека ќе има две вертикално поставени камери и дека се доста подобрени во квалитет.

Исто така напоменето е дека ќе бидат достапни 4 бои, но не се знае дали сите тие ќе бидат достапни за сите региони.