Францускиот предлог објавен во превод на македонски јазик

Владата на Република Македонија денеска на официјалната веб-страница го објави текстот на францускиот предлог, интегрално преведен на македонски јазик.

„Владата продолжува со транспарентно информирање на владината коалиција, сите засегнати страни и граѓаните за предлогот преку јавна дебата“, соопштија од „Илинденска“.

Од Владата велат дека предлогот од средината на минатата недела е достапен за јавноста и ставен на широка консултација, која премиерот Димитар Ковачевски ја води со сите чинители во државата, вклучувајќи ги и опозициските партии, граѓанските организации и медиумите.

Верзијата на англиски јазик на европскиот предлог беше објавена на 1 јули, по што започнаа консултациите на премиерот Димитар Ковачевски со претставниците на владината коалиција и опозицијата.