Вечерва нов протест пред Влада против францускиот предлог

И вечерва, трет ден по ред, пред Владата во Скопје се одржува масовен протест против таканаречениот „француски предлог“ за решавање на спорот меѓу Скопје и Софија и почеток на преговорите на Македонија за членство во ЕУ.

Под мотото „Ултиматум – Не Благодарам!“ и денеска се собраа неколку илјади демонстранти.