Фотографската магија на Елена Шумилова – фотографии кои го топлат срцето

„Децата и животните се мојот живот. Затоа што сум мајка на два сина, а многу време поминуваме на фармата. Ги снимам моите момчиња, моето куче, зајаци и патки, а понекогаш и моите пријатели и нивните деца“, вели Елена Шумилова, родена 1981 година. Таа пораснала во мало гратче во близина на метрополата Москва.

„Кога фотографирам, претпочитам да користам природна светлина, и внатре и надвор. Ги сакам сите видови услови на осветлување – улични светла, свеќи, магла, чад, дожд и снег – сè што додава визуелна и емоционална длабочина на сликата“, објаснува Елена. Уживајте во нејзините фантастични и идилични фотографии.