Галерии

Фотограф пропатува 5.000 км низ Балкaнот за да фотографира комунистички споменици

Францускиот фотограф Џонк „вдолж и попреку“ ги пропатува балканските земји во потрага по комунистички споменици кои ги фотографираше за неговата фотографска колекција посветена на таа тематика. За сето тоа своевиден извештај даваше на порталот Bored Panda.

Тој пропатува 5.000 километри за да ги фотографира монуметалните и грандиозни меморијални остатоци и споменици од комунизмот низ Романија, Унгарија, Словенија, Хрватска, Србија, Косово, Црна Гора и Македонија.

Повеќе фотографии од овој проект на Џонк можете да погледнете ТУКА.

To Top