ФОТО: Уметници ‘претворија’ ѕид од зграда во џиновски полици со книги

Холандските улични уметници Јан Ис Де Ман и Диф Фид нацртаа огромен мурал на зграда во Утрехт, Холандија.

Двајцата уметници ја претворија трикатната станбена зграда во џиновски полици со книги, каде што ги сместија нивните омилени книги, но и си нацртаа книги со нивните имиња.

Погледнете други дела од овие уметници на вебсајтот на Jan Is De Man и ФБ пејџот на Deef Feed.