ФОТО: Периките за вагина се новиот тренд, и изгледаат бизарно (18+)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Дизајнерот Кеимин оваа година на Fashion Week во Њујорк, ги запрепастил присутните со интимните перики, пренесува Мирор.

Тема на неговиот настап била различноста и толеранцијата, а тоа инспирирано од интимни перики, кои се изпрани за презентација на „прифаќање на индивидуалноста“, изјавил Кеимин.

И покрај тоа што можеби ви изгледаат чудно, тие не се ништо ново и невидено.

Нивното користење започнало уште во 1450 година кога жените ги носеле да го избегнат чешањето и од други хигиенски причини.

Еиминовата ревија сепак нема никаква врска со здравјето и слично, тие ја претставуваат индивидуалноста. А периките доаѓаат во различни бои, должини и стилови.