Вебкафе

Фантастична анимација: Оживеана „Градината на земските задоволства“ – култната слика на Хиеронимус Бош

За јубилејната 500-годишнина од смртта на стариот мајстор Хиеронимус Бош, музејот MOTI од Холандија изработи модерна реинтерпретација на култната слика од средновековниот сликар, „Градината на земските задоволства“ (насликана цирка 1490 година).

Advertisements
To Top