Еве во што прво се загледуваат мажите кога ќе видат гола жена

Иако повеќето можеби и пред да го прочитате текстот подолу веќе знаете кој е одговорот, сепак, група научници направиле и истражување во кое биле вклучени 12.000 мажи, со цел да го дознаат (ние би рекле да го потврдат) одговорот на ова прашање.

А веројатно и голем дел од жените некогаш се запрашале што прво гледаат мажите кога ќе ги видат голи. Таа нивна дилема ја разрешува едно истражување спроведено на споменатата бројка од 12 илјади испитаници.

Дури 45 отсто од машките, голата жена прво ја гледаат во градите, додека 25 отсто гледаат во колковите.

Единаесет отсто најмногу прво се интересираат за задникот. На четврто место е лице, а интимните предели и стапалата се највпечатливи за помалку од 10 отсто од мажите.