Живот

Еве што се случува со вашиот пенис кога ќе испиете Виагра!

Еректилната дисфункција е проблем за кој никој не сака да зборува, но е почеста отколку што претпоставувате.

Истражувањето покажува дека повеќе од половина од мажите помеѓу 40 и 70 години побарало помош во вид на мали плави таблети.

Еве како тоа влијае врз вашето тело откако ќе го испиете.

Првите 12 минути
Телото брзо ја апсорбира Виаграта и голем број мажи ќе почуствуваат делување уште во првите 12 минути.

27 минути
Ако ерекцијата не се појави во првите 12 минути ќе мора да причекате отприлика пола час. Научниците тврдат дека просечното време за делување на Виаграта е 27 минути, но советуваат дека пред сексот мора да причекате барем 1 час.

57 минути
Откако поминаа 50 минути после пиењето на таблетата, треба да го достигнете максималниот потенцијал. Во тоа време имате најголема концентрација на лекот во крвта што објаснува зошто би требало да почекате 1 час.

4 часа
Се уште би можеле да бидете спремни за секс, иако делувањето попушта.

10 часа
Дури и после 10 часа некои мажи се уште можат да постигнат ерекција.

12 часа
Се уште е можно да имате сексуален однос, но просечната ерекција би требало да тра околу 16 минути.

24 часа
После еден ден, ефектот на лекот би требало да престане, а тој скоро го снемува од вашиот организам.

To Top