Еве на кои години започнува најдобриот секс!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Според годишниот извештај на една страна за спојување на парови, во сексот најмногу уживаат сами жени околу 66 години и мажи кои не наполниле 64 години.

Ова истражување е базирано на 5000 американски сингл поединци, а заклучокот се темели на една работа. Имено, кај скоро сите поединци сексот е подобар кога ќе сфатите дека сексипилот не зависи само од физичкиот изглед.

„Моите клиенти на возраст од 20 и 30 години не уживаат во сексот само поради тоа ги ограниќува голема доза на самокритикување. Премногу се оптеретуваат со своето тело, односно што нивниот партнер миси за нив“ рече секс терапевката Ванеса Марин.

Со годините нашето тело се менува што значи дека и сексот станува попривлечен. Може да се појави проблем како недостаток на влажност и еректилна дисфункција кај мажите, но тоа не значи дека сексот не може да биде еднаков добар ако не и подобар.

„Кога нам пенетрацијата повеќе не ни е цел во сексот, стануваме покреативни у во потрака за задоволство“ изјави секс терапевката Келст Хиршман.

Ова е уште една причина зошто сексот после 50 години во животот е многу подобар отколку пред, бидејќи сме по помал притисок, а очекувањата не се толку изразени и можеме повеќе да се опуштиме.