Еве ја најголемата баклава на светот (видео)


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Екипа турски готвачи поставија светски рекорд изработувајќи ја најголемата баклава во светот, тешка повеќе од 500 килограми. Баклавата тешка 518 килограми, широка 2,5 и долга 7,5 метри, беше исечена на 11.800 парчиња и им била послужена на гостите во огромна тепсија на Самитот за гастрономија во Анкара.