Ете ти цар: Им го исплатил студентскиот долг на цела генерација студенти на „Морхаус“


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Околу 400 дипломци кои ги завршиле своите редовни студии на атлантскиот колеџ ,,Морхаус“, САД, добиле доста неочекуван, но благороден и импресивен подарок од милијардерот Роберт Смит.

Студентската генерација дипломци во Атланта , во американската држава Џорџија, добија неочекуван подарок за крајот на школувањето. Милијардерот и филантроп Роберт Смит решил да го отплати студентскиот долг на целата генерација дипломци во износ од 40 милиони долари.

Пред да им ги исплати долговите на студентите за школување, овој технолошки инвеститор на универзитетот му подарил 1,5 милион долари донација.