Енигма по која полуде интернетот: Како да се отвори, а да не се искршат садовите


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Фотографијата која беше објавена на Фејсбук иницираше лавина од коментари. Расправата настана за тоа како да се отвори ормарот без да се искршат садовите.

„Ова е ормар кој никогаш нема да може да се отвори без да се искршат садовите“, напиша , кој ја објави фотката на Фејсбук. Таа е направена кога една негова пријателка дошла во посета кај него и ја видела состојбата во неговиот кујнски висечки елемент.

„Ставете го ормарот на под, па потоа отворете го; Оставете внуците да се мачат со него; Ставете дебели душеци на подот, потоа отворете го“, се само некои од коментарите кои беа испишани под фотката. Истата собра над 16.000 реакции и повеќе од 400 коментари.

Сепак, на крајот садовите биле успешно спасени кога се отворил ормарот. „Полека ја отвори вратничката и ја стави раката внатре и ги придржуваше садовите. Ниту еден не се скрши“, изјави Цен за Mail Online објаснувајќи го начинот на кој неговата пријателка успешно ја завршила мисијата.