Елен во Колорадо 2 години на вратот носел автомобилска гума (снимка)


Што ќе се случува во последното коло во Серија А, Ла Лига и Лига 1


Полицајците во Колорадо биле принудени да заспијат елен стар четири и пол години и да му ги отстранат роговите за да ја отстранат гумата која ја носел на вратот.

Еленот, кој две години се движел низ ридовите на американската сојузна држава Колорадо, со автомобилска гума околу вратот, конечно е ослободен од невообичаеното оптоварување, изјавија денеска службениците од Паркот и дивиот свет (СПВ) во Колорадо.

Полицајците морале да заспијат елен стар четири и пол години и да му ги отстранат роговите за да ја отстранат гумата.

Ова беше четврти обид да се отстрани гумата во изминатите седум дена.

„Имавме многу тешко време да ја извадиме гумата. Претпочитавме да можевме да ја исечеме и да ги оставиме роговите за тоа, но не можевме да ја исечеме челичната рамка во гумата”, изјави официјалниот претставник Скот Мардок. Според него, гумата била полна со борови иглички и нечистотија, што било дополнителен товар за животното.