Елегантен, мускулест, моќен и горд: Запознајте го најубавиот коњ на светот


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Прекрасниот фризиски пастув од САД, именуван по владетелот на Прусија од 1740-1788 година, Фредери Велики, се одликува со мускулеста градба, впечатлива црна боја и густа и раскошна грива која просто ги полудува кобилите.

27.5.frederik-1

27.5.frederik-3

27.5.frederik-4

27.5.frederik-5

27.5.frederik-6

MUST INCLUDE CREDITS Frederik the Great, Friesian stallion, Owned by Pinnacle Friesians, Photography by Cally Matherly,  Facebook link,  https://www.facebook.com/frederikthegreatfriesianstallion/ YOUTUBE channel: https://www.youtube.com/channel/UCtakNqD_ojWs6FxRZ6jUZzg , Website www.pinnaclefriesians.com

MUST INCLUDE CREDITS Frederik the Great, Friesian stallion, Owned by Pinnacle Friesians, Photography by Cally Matherly,  Facebook link,  https://www.facebook.com/frederikthegreatfriesianstallion/ YOUTUBE channel: https://www.youtube.com/channel/UCtakNqD_ojWs6FxRZ6jUZzg , Website www.pinnaclefriesians.com

MUST INCLUDE CREDITS Frederik the Great, Friesian stallion, Owned by Pinnacle Friesians, Photography by Cally Matherly,  Facebook link,  https://www.facebook.com/frederikthegreatfriesianstallion/ YOUTUBE channel: https://www.youtube.com/channel/UCtakNqD_ojWs6FxRZ6jUZzg , Website www.pinnaclefriesians.com

27.5.frederik-2