Експертите тврдат: Ако ги работите овие професии, бракот брзо ќе ви пропадне!

Ако бракот го гледаме од друг агол, може да кажеме дека тоа е еден вид догвор кој мора да се почитува од двете страни. Едно истражување дојде до многу обезхрабрувачка информација со тоа кои професии едноставно го уништуваат бракот.

Анализирајќи ги неодамнешните податоци една страница за кариера утврдила дека луѓето вработени во одредена сфера имаат поголеми шанси за развод. Како што се наведува, висок ризик за развод имаат оние кои работат во војка, автомобилска индустрија, логистика и воено воздухопловство.

Иако не е службено утврдена причината за пропаѓање на бракот, се смета дека стресот е главниот виновник за бракот да замине во погрешен правец. Со други зборови, партнерите поради недостаток на време поминуваат помалку време заедно, а тоа е предуслов за бракот да функционира.

Проблем се и честите службени патувања и вклучувањето на сопружникот во секојдневниот живот кога ќе се врати од пат. Уште едно истражување потврдило дека воената кариера и константното менување на работните места влије на бракот.

Од друга страна, се покажува дека верските работници, стоматолозите и оние кои се бават со говорно пореметување имаат долги и цврсти бракови.