Досетлив почеток на фудбалски натпревар: Наместо фрлање паричка, се кршеа со велигденски јајца

Во чест на католичкиот Велигден во австриската женска фудбалска лига видовме еден необичен почеток на натпреварот.

Главната судијка на натпреварот Марина Ауфштајнер место фрлање паричка имаше поинаква идеја. На капитенките на екипите им даде јајца, а тие се кршеа за да одредат кој ќе го има почетниот удар.