Актуелно

Директорите Јосифовски и Лекиќ купуваат акции од Макпетрол на берзата

Мaкедонската берза денеска го објави соопштението дека претседателот на управниот одбор на Макпетрол А.Д. – Скопје, Андреја Јосифовски, во изминативе 30 дена се стекна со 140 акции од компанијата. И членот на управниот одбор Саша Лекиќ се стекна со 50 акции од издавачот Макпетрол.

Македонска берза и компаниите што котираат на берзата се должни да објавуваат вакви чувствителни информации според правилата за котација.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top