Демонстрант против полицајци во Белград: „Ајде ферска еден на еден со било кој од вас“


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Снимка од пркосен и бестрашен демонстрант во Белград стана вирално споделувано видео на социјалните мрежи од актуелните протести кои го тресат главниот српски град.

„Сакате еден на еден? Дојди сам“, им вели еден од белградските демонстранти на полицајците наредени пред него во полна борбена опрема, на видео што се појави на Твитер.

„Не е во ред да ја изолирате земјата и да работите за Вучиќ“, им вели момчето на полицајците. „Тие ваши плати не се вредни за тоа.“

„Ама вам ви е гајле.“ „Ако веќе се тепаме, треба да се тепаме ферски“, им вели момчето, кое во рака држи само маска, на купот полицајци наредени пред него со шлемови, штитови и оружје.